Formulieren

Ouderenquete schooljaar 2017-2018

Klik hier voor de resultaten en actiepunten van onze ouderenquete. De ouderenquete is door krap 18% van de ouders ingevuld.

Leerlingenenquete schooljaar 2017-2018

Klik hier voor de uitgebreide resultaten van onze leerlingenenquete.

Informatie Studiolessen

Het afgelopen schooljaar ontstond het idee om de kinderen vanaf groep 4 jaarlijks een aantal studiolessen te laten volgen. Kinderen gaan tijdens de studiolessen aan de slag met een leervraag. Kortom, iets waar ze beter in willen worden en/of iets nieuws willen leren. De kinderen kunnen zich aan de start van het schooljaar intekenen op een leervraag naar keuze. In groepjes van plusminus 10 leerlingen gaan de kinderen vier weken lang iedere week een uur aan de slag met deze leervraag. Na een half jaar hebben de leerlingen allen een lessenreeks gehad en mogen ze opnieuw intekenen voor een nieuwe leervraag. In het tweede halfjaar krijgen de kinderen dan opnieuw vier lessen aangeboden. De resultaten van de lessenreeksen zullen de kinderen opnemen in hun portfolio.

U kunt bij de leervragen denken aan de volgende onderwerpen:

-              Begrijpend lezen -> ‘Hoe pak ik een (lastige) leestekst aan?’
-              Rekenen -> automatiseren, breuken, meten, tijd en geld, etc. – strategieën extra oefenen
-              Presenteren -> ‘Hoe maak ik een prezi? Hoe zorg ik ervoor dat ik bij een PowerPoint niet alles al verklap en ook nog wat mondeling kan vertellen?’
-              Informatieverwerving -> ‘Hoe zoek ik op een efficiënte wijze in een bibliotheek boeken? Hoe zoek ik op internet informatie voor een werkstuk/spreekbeurt?’

Schoolondersteuningsprofiel Passend Onderwijs

Klik hier voor ons Schoolondersteuningsprofiel.

Actiepunten n.a.v. Analyse CITO LOVS

Informatie Hoofdluis

Het komt af en toe voor, dat kinderen geplaagd worden door hoofdluis. Dit kan iedereen overkomen. Indien u bij uw kind hoofdluis heeft geconstateerd, dan verzoeken wij u ons daarvan op de hoogte te stellen. In iedere groep zijn een aantal luizenpluizers actief. De luizenpluizers controleren in overleg met de leerkracht structureel alle kinderen uit de groep op hoofdluis. Mocht er bij uw kind hoofdluis aangetroffen zijn, kunt u of een telefoontje of een briefje ontvangen van de leerkracht van uw kind.

Informatie Stichting Leergeld -> aangepast mailadres: rczo@leergeldfrieslandoost.nl