0516 - 514 367Weemeweg 14, 8431 LV Oosterwoldedetoekan@comprix.nl

Hieronder de schooltijden in schema.

DagenSchooltijden
Maandag8.30 uur - 14.30 uur
Dinsdag8.30 uur - 14.30 uur
Woensdag8.30 uur - 12.15 uur
Donderdag8.30 uur - 14.30 uur
Vrijdag8.30 uur - 12.15 uur

Merkt u aan uw jongste kleuter dat het nog lastig is drie lange dagen vol te houden, maakt u dit dan gerust bespreekbaar met de leerkracht van uw kind.

GroepenLunchVrij spelen
Groepen 3 en 412.00 uur - 12.15 uur11.45 uur - 12.00 uur
Groepen 5 en 612.15 uur - 12.30 uur12.00 uur - 12.15 uur
Groepen 7 en 812.00 uur - 12.15 uur12.15 uur - 12.30 uur

De kinderen in de groepen 1 en 2 lunchen tussen 12.15 uur en 12.30 uur. De kinderen gaan daarna lekker buiten spelen. 

Pauzehap en lunch

U als ouder weet als geen ander wat uw kind nodig heeft. Als school adviseren wij uiteraard een gezonde pauzehap en een gezonde lunch. Als team zijn wij van mening u niet op te willen leggen wat wel of niet mag. Toch zien we liever geen snoep of stuk chocolade als pauzehap en/of lunch. We hopen dat iedereen zijn best doet zijn kind(eren) een verantwoordelijke pauzehap en lunch mee te geven naar school.

Wel willen we u vragen realistische hoeveelheden mee te geven. Een kleuter zit soms al vol van een hele beker drinken en voelt dan minder ruimte om het fruit op te eten of andersom. School is een andere situatie dan thuis. Op school hebben we te maken met pauzetijden. In die tijd moet er gegeten en gedronken worden. Thuis kunnen kinderen hun eten en drinken doorgaans meer spreiden over een dag. Bespreek dit ook eens met uw kind zelf. ‘Wat vindt het lekker? Is het te veel of te weinig? Is er voldoende variatie?’

Tot slot willen we u als ouder vragen de leerkracht van uw kind in te lichten wanneer u merkt dat het niet voldoende eet of drinkt. De leerkracht kan hier dan extra op toezien.

Afval

We hopen dat alle kinderen hun lunch in een broodbakje meenemen en het drinken in een flesje en/of beker.

Halen en brengen groepen 1/2

De kinderen uit de groepen 1 en 2 kunt u net als in het afgelopen schooljaar in de ochtend tussen 8.15 uur en 8.25 uur bij het plein afzetten. U neemt afscheid bij het hek. Uw kind wordt op het plein opgevangen door, in principe, de eigen leerkracht. 

We hebben met elkaar ervaren dat de kleuters op deze wijze een meer rustige start van de dag beleven. Er is veel meer rust in de school. Om 8.30 uur stappen ze hun lege klaslokaal binnen en kunnen ze rustig beginnen met de lesdag. 

We vinden het echter wel belangrijk en ook leuk om u als ouder van de kleutergroepen te kunnen ontvangen in de school. Daarop hebben we het volgende bedacht. 

Iedere maand wordt u eenmaal uitgenodigd een kijkje te komen nemen in de groep van uw kind(eren). De kinderen zullen tijdens het inloopmoment aan u laten zien waar ze aan werken, iets vertellen of een liedje zingen. De planning voor het inloopmoment kunt u in ons Toekannieuws lezen. U bent welkom, echter is het natuurlijk geen verplichting hier als ouder bij aanwezig te zijn. Tijdens het inloopmoment is er ruimte voor 1 ouder per kind. 

Halen en brengen groep 3

De kinderen van groep 3 mogen tussen 8.15 uur en 8.25 uur afscheid nemen van u als ouder bij het hek en doorlopen de school in. De eerste weken zal er iemand zijn om de kinderen hierbij te ondersteunen. Onze ervaring is dat de kinderen daarna al heel goed zelfstandig hun weg naar de klas weten te vinden. Mocht dit na enkele weken nog niet goed lukken, laat het ons dan gerust even weten.

Halen en brengen groepen 4 t/m 8

De kinderen van de groepen 4 t/m 7 mogen tussen 8.15 uur en 8.25 uur afscheid nemen van u als ouder bij het hek en doorlopen de school in. De eerste weken zal er iemand zijn om de kinderen hierbij te ondersteunen. Onze ervaring is dat de kinderen daarna al heel goed zelfstandig hun weg naar de klas weten te vinden. Mocht dit na enkele weken nog niet goed lukken, laat het ons dan gerust even weten. 

De kinderen van groep 8 mogen op het plein blijven wachten op hun leerkracht om vervolgens in gezamenlijkheid naar het Toekan College te wandelen. 

Ochtendpauze

De groepen 3 t/m 8 hebben tussen 9.45 uur - 10.30 uur een kwartier pauze. Wij willen graag dat de kinderen een gezonde pauzehap meenemen. Bij goed weer gaan de kinderen naar buiten en bij regen blijven de kinderen binnen. Zowel buiten als binnen zijn er speelmogelijkheden.